And The Beginning was An End of Everything

stv

This is a story about a girl, a guy, and the inevitable truth about a journey.

*

She was just one of those girls who took 7am train to downtown.

 

This bookworm was a cat person,

At anytime she just loved her own companion.

 

She never wore anything other than black.

She always kept her long brunette hair braided to the back.

 

Coffee was her one and only addiction.

Right there before she knew about affection.

 

She knew nothing about love and desire to be loved.

She called people crazy to worship each other just to feel loved.

 

Truth be told, she had never really loved someone before.

*

He was just one of those guys who took 7am train to downtown.

 

He never liked cat, or any other animals, except those that fly.

As he was just one of them, oh social butterfly.

 

He got a pair of mysterious deep blue eyes.

The ones that his pals called it ‘as cold as ice’.

 

He couldn’t let a day wasted without packs of cigarette,

Like he never got bored of silently watching that brunette.

 

Seeing that strange brunette every morning grew his curiosity more and more.

And he enjoyed it, just like having the waves quenching his shore.

 

But deep down, he was not sure of his ability to love anymore.

*

It was a busy morning train.

And on weekdays, no one ever loved 7am rain.

 

Grumpy faces here and there.

Evaporated into the gloomy atmosphere.

 

And when he entered the train, he saw her right away,

She was reading a book, it was Nietzche’s ‘The Birth of Tragedy’.

 

Under the circumstance, they sat beside each other that day.

The brunette girl and the blue eyed guy finally said ‘hi’.

 

That was the beginning yet the end of everything in their previous lives.

*

And after fifty minutes of talk and laughters,

They exchanged their numbers.

 

And after two days text,

They decided to bring it to the next.

 

And after two dates and a morning train to work skipped,

They kissed.

 

And after thirty kisses,

She knew that she could love someone and had desire of affection, afterall she was no heartless.

 

And after thirty kisses,

He knew that he could love someone again, real one, other than just a summer fling.

 

And after dozens of ‘i love you’s and hugs.

He learnt to get used to play with her cats.

 

And after five sleepless nights they had together,

She followed him into his nightlife and becoming one of those avid party goers.

 

And after ten parties they attended,

She couldn’t live without cigars and a silver Zippo from him with her name embossed.

 

And after hundreds of cigarette butts they shared,

He learnt to enjoy coffee, and her addiction to it had been overpassed.

 

And after fifty cups of coffee they shared,

She stopped wearing black and let her long brunette hair unraveled.

 

And after days of her unraveling her brunette hair,

He started to read Nietzche.

 

So that was the way it was.

That was the beginning yet the end of everything in their previous lives.

*

Then she, became a social butterfly.

And he, talked about philosophy.

That was the beginning yet the end of everything in their previous lives.

*

And after hundreds days of laugh,

There they encountered some fight and sigh.

 

And when a kiss lost its power to fix the fights,

Then they knew the affection they once had for each other had gone from their sights.

*

It was a busy morning train.

And on weekdays, no one ever loved 7am rain.

 

Grumpy faces here and there.

Evaporated into the gloomy atmosphere.

 

And when she entered the train, she saw him right away.

He was reading a book, it was Nietzche’s ‘On The Genealogy of Morality’.

 

Under the circumstance, they sat beside each other that day.

The brunette girl and the blue eyed guy decided to keep the silence between and stay.

 

Fifty minutes had gone, and the train stopped at its last destination.

They went out without any words, heads full of contemplation.

 

He took the right way, and bowed to stroke a wild cat he saw sitting on train platform’s bench.

 

She took the left way, walked and waved to some group of friends waiting for her while lighting her cigarette.

*

So that was the beginning yet the end of everything in their previous lives.

Wasn’t it just like a journey on a train?

When you embark, it would be either you started your new journey or ended one.

And when the train stopped and you went out, it was either you just ended your journey or started a new one.

* * *

Advertisements

About The Prohibited F Word

Hidup lo kebanyakan takutnya. Be fearless, lah!” ujar seorang teman beberapa hari yang lalu setelah saya usai bercerita tentang kekhawatiran saya terhadap suatu hal.

I was likeShit I have to overcome this issue! Real soon‘. Been diving in this bad habit for a long time, I think the most prohibited F word is actually this F.

FEAR.

What is the worst scenario in your life?’ tanya si teman setelahnya.

I don’t know. Got no future? Being alone for the rest of my life perhaps?

Ya, terus? What would you do if your life plans weren’t work?

Crafting another one,‘ jawab saya.

And when you’re getting older, and still being single?

Then I’ll be on my own. Maybe I’ll live somewhere far off,

Well that’s it. Your plan doesn’t work? Then make another. And if you’re being single while you’re getting old, doesn’t mean that you can’t settle down, as there will always be men out there. Or in your case, if you decide to be on your own and live your dream somewhere, just go with it. Meaning, you have already got the plan B to overcome all your fears,

Dang! True.

Mengutip kata-kata teman saya, ‘Think about the worst scenario that could happen to you. When you know it, and you can deal with it. Then why are you worried about fear?

We overthink things. We complicate things. Padahal terkadang problem itu cuma ada di pikiran saja, which means it always be us who fully holds the control.

Few years ago, I was even worse than who I am now, in terms of this habit. My insecurity level was higher than my body itself. And it costed me a lot, that I still have to face the harm of it, until now.

And here I tell you the mantra:

Don’t ever spend your energy to overthink some things you can’t control. Don’t ever think about it till you have it slapping you right on your face.

*

Keesokan harinya, di tengah perjalanan bersama teman yang sama….

Gue mau minum soya milk gue deh, tapi jalan tol macet banget, sampainya masih lama. Takut kebelet pipis di jalan,” ujar saya.

Lalu percakapan di awal tulisan ini pun terulang kembali…

One Perfect Companion for a Visual Thinker

Beberapa waktu yang lalu, pacar saya tiba-tiba melontarkan pertanyaan ‘Kamu gampang terdistraksi ya kalau lagi fokus belajar atau kerja?

Iya!

While si pacar adalah tipe yang bahkan ketika berada di suatu kafe yang ramai dengan lalu lalang orang pun, tetap bisa konsen belajar ataupun bekerja.

Tipe belajar dan cara kerja masing-masing individu memang berbeda-beda. Ada juga teman saya yang harus mendengarkan musik untuk dapat fokus belajar dan menghafal. Lain lagi dengan saya yang wajib corat-coret ketika sedang mencatat atau belajar, ngga heran, buku catatan favorit saya adalah sketchbook yang polos tanpa garis tentunya.

Pernah dengar tentang 3 types of learning style? Jadi, simpelnya, ada tiga kategori gaya belajar manusia, yaitu visual, auditory, dan kinesthetic. Seperti yang saya rangkum dari berbagai sumber, berikut penjelasannya masing-masing:

  1. Visual

Kamu akan lebih mudah mengingat lewat grafis, gambar, dan diagram. Karenanya, tipe ini memiliki kecenderungan untuk memvisualisasikan hal-hal yang kamu baca dan kamu dengar dalam pikiran mereka. Dalam belajar, tipe visual adalah tipe pencatat melalui gambar, diagram, atau peta. Tipe visual pun mudah sekali terdistraksi oleh suara, pintu, dan jendela.

  1. Auditory

Mereka yang memiliki tipe auditory akan lebih efektif untuk belajar dan menghafal lewat bicara dan mendengar. Nah biasanya, dalam belajar, selain dengan mendegarkan ulang rekaman materi, tipe auditory akan mengulangnya dengan mengucapkannya dengan bahasanya sendiri. Tipe ini pun umumnya perlu mendengarkan musik untuk dapat belajar lebih efektif.

  1. Kinesthetic

Tipe kinestetik memiliki kecenderungan untuk ‘bergerak’ ketika belajar. Mereka umumnya lebih menyukai praktek ketimbang menjelaskan secara verbal. Oleh karena itu, mereka akan lebih mudah saat bergabung dalam lab, drama, field trip, ataupun aktivitas aktif lainnya.

Dari ketiga tipe di atas, tentu saja saya termasuk dalam kategori visual learner hahaha. Sebagai visual learner, pulpen/spidol dan kertas polos adalah items wajib yang tidak bisa terpisahkan ketika saya sedang belajar atau kerja. Bahkan dulu, jamannya telepon landline di masa ABG, mama saya sempat ngomel karena saya memiliki kebiasaan buruk; saya hobi banget nelepon berjam-jam sambil coret-coret apapun yang ada di meja, kertas sampai buku telepon. *nah lho ketauan banget umurnya kalo masih kenal sama buku telepon 😛

Di satu sisi, environmentally talking, kebiasaan ini bahayaaa banget! Tau dong kenapa? Yes, boros kertas! 😦

Sampai akhirnya, beberapa hari terakhir ini saya menemukan satu solusi terbaik yang bisa mengakomodir kebutuhan saya sebagai visual thinker tanpa harus merasa bersalah karena boros kertas. It’s S Pen on Samsung Galaxy Tab A! I had never been a big fan of stylus. Not before I tried out this S Pen on my hand. Jadi apa yang membuat saya jatuh cinta dengan feature ini?

s

  1. Smooth!

Salah satu hal yang selalu membuat saya meragukan stylus dan menggambar di atas screen adalah grafisnya yang kaku. Tapi, S Pen di Galaxy Tab A ini bener-bener smooth, tulisan kecil pun bener-bener sama persis dengan tulisan asli saya di atas selembar kertas dan pena.

  1. Banyak pilihan menu

Spidol, pensil, brush, pena, macam-macam tools ini dapat kamu pilih di dalamnya. Jangan lupa juga dengan pilihan warnanya yang juga beragam. Ini penting banget buat visual person seperti saya yang hobi coret-coret.

  1. Easy to save and access

Layaknya sketchbook yang bisa kamu bawa ke mana-mana, ini versi digitalnya! Kamu bisa simpan notes kamu, lalu buka lagi sewaktu-waktu sesuai dengan judul yang kamu buat. Bye, boros kertas! 🙂

Oh wait, ngga cuma feature S Pen-nya aja yang bikin Samsung Galaxy Tab A ini pas banget buat jadi partner kerja sehari-hari. Dengan fitur multiwindownya, kamu bisa nonton video secara bersamaan kalau lagi cari inspirasi, sambil update social media pun juga bisa! Semuanya bisa kamu lakukan tanpa lagging karena didukung oleh koneksi cepat 4G LTE-nya.

DSCF9974 copy

Working and developing new ideas will never be the same dengan S Pen. Dare to try? 😉